Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"

Noaptea Muzeelor 2018 - Hărţile Timpului

În Noaptea Muzeelor 2018 vor putea fi vizitate: Sala de expoziție, Pinacoteca și Galeria, Gliptoteca, Colecția de machete în ipsos,  Sala Frescelor, Galeria Arhitecților Români Creatori de Patrimoniu, etc.

În acest an pregătim o expoziție în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București, Hărțile Timpului care își propune să redefinească relația între artă și știință, pentru o nouă paradigmă a secolului 21 și pentru a reconstrui memoria locurilor uitate. Fiecare loc prezentat este o « hartă a timpului », formată din diferite straturi de locuire, care permit, prin imersiunea vizitatorului  în Realitatea Augmentată, descoperirea formelor obiectelor și a gesturilor tehnologice în contextul lor cultural.

Programul complet va fi disponibil începând cu 15 mai pe site-ul și pe pagina de Facebook al evenimentului.

 

Parteneri: Universitatea Națională de Arte, Globalworth Asset Managers SRL, Auchan România SA

Parteneri media: Revistele Arhitext, Igloo, Arhitectura

 

Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”

 

Redeschis în 2013, după un proces de restaurare, muzeul pune în lumină efortul constant de re-definire a profesiei. Situat într-un monument care stă mărturie pentru mai bine de 100 de ani de învăţământ de arhitectură, muzeul fixează noi direcţii de interogare a tradiţiei didactice şi profesionale. În cadrul muzeului sunt expuse în jur de 900 de obiecte din diferite epoci, care punctează evoluţia învăţământului şi a profesiei de arhitect.

Reorganizat pentru promovarea identităţii de breaslă în 1984 dar existent încă din 1916 din raţiuni didactice, muzeul UAUIM este singurul muzeu din ţară care reflectă istoria arhitecturii româneşti. Identitatea profesională, istoria arhitecturii româneşti şi a învăţământului de arhitectură se împletesc într-o prezentare complexă.

Diplome, acte administrative, proiecte ale studenţilor se întâlnesc cu machete ale unor construcţii celebre, cu fragmente recuperate din demolările anilor ’80, cu obiecte cu valoare memorialistică dar şi artistică ale foştilor studenţi şi profesori.

Lucrările din patrimoniu muzeului sunt rezultate ale muncii de echipă ale generaţiilor succesive de profesori şi studenţi. Păstrarea acestor lucrări şi a altor piese legate de latura artistică a profesiei întregeşte imaginea arhitecturii şi a învăţământului de arhitectură.

Muzeul universitar de arhitectură este şi un spaţiu de prezentare a profesorilor, care, de-a lungul timpului, au fost îndrumătorii şi mentorii unor noi serii de arhitecţi.

Muzeul este un spaţiu de relationare între profesori şi studenţi. În cadrul muzeului sunt prezentate seminarii de istoria arhitecturii.

 

Inapoi la evenimente

Acces: gratuit

Orar: 18.30 - 02.00

Adresă: str. Academiei nr. 18-20

Telefon: 021 30 77 181

Email: centru.expozitional@uauim.ro

www.https://centrulexpo.uauim.ro/ro/

Retele sociale:

lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit