Muzeul Municipiului București - Muzeul Theodor Aman

Noaptea Muzeelor la Muzeul Theodor Aman

EVENIMENTE SPECIALE:

 Teatrul MASCA: Îngerul Albastru – 20:00 – 20:40, 21:00 – 21:40, 22:00 – 22:40

Teatrul MASCA: Doamna cu umbrela  – 20:20 – 21:00, 21:20 – 22:00, 22:20 – 23:00

 

MUZEUL THEODOR AMAN

Situat în vecinătatea Pieței Revoluției, Muzeul Theodor Aman este amenajat într-una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti, construită în anul 1868 după proiectele și planurile proprietarului – pictorul Theodor Aman. Acesta și-a decorat casa-atelier, prima de acest fel din România, potrivit gusturilor sale artistice rafinate și modei vremii. De la planurile casei şi decoraţia exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck) la decoraţia interioară: pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei, toate elementele se reunesc pentru a reconstitui viziunea lui Theodor Aman.

Apreciată atât pentru frumusețea, cât şi pentru vechimea sa, clădirea monument istoric a devenit în 1908 primul muzeu de artă din București, în urma donației Anei Aman, soția pictorului. Muzeul păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque, iar colecția sa cuprinde cea mai mare parte a lucrărilor artistului Theodor Aman, cel mai important pictor al generaţiei de la mijlocul secolului al XIX-lea, fondator al Școlii de Belle Arte din București.

 

Muzeul Theodor Aman este parte a Muzeului Municipiului Bucureşti – un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.

Inapoi la evenimente

Acces: gratuit

Orar: 18:00 - 01.30

Adresă: Str. C.A. Rosetti nr. 8,

Telefon: 021.314.58.12

Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

www.muzeulbucurestiului.ro/muzeul-theodor-aman.html

Retele sociale:

lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit