Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I"

Istoria militară retrăită

În Holul de Onoare, vizitatorul va fi un coparticipant imaginar la luptele din primul război mondial (1914-1918) prin intermediul expoziţiei temporare „Armata Română în vremea Războiului cel Mare, 1916-1918”. Expoziţia este dedicată participării Armatei Române la luptele desfăşurate în cursul Primului Război Mondial, eveniment istoric de la care se comemorează 100 de ani. Ea este alcătuită din două secţiuni. Prima înfăţişează, prin panouri explicative, participarea efectivă a trupelor române la campania din anii 1916-1918, fiind evidenţiate cele mai importante momente ale acesteia. Panourile, realizate într-o formă grafică agreabilă, redau prin text, în termeni concişi dar sugestivi, însoţit de fotografii, luptele purtate de ostaşii români pentru apărarea teritoruiului naţional. A doua secţiune a expoziţiei înfăţişează aspectele  umanitare ale războiului, viaţa cotidiană pe front şi în spatele acestuia, eforturile depuse pentru asigurarea hrănirii şi echipării ostaşilor, îngrijirea şi refacerea răniţilor, activitatea organizaţiei “Cercetaşii României” şi ale serviciului religios al armatei.

Panourile sunt însoţite de  exponate din colecţiile Muzeului Militar Naţional, înfăţişând uniforme, arme, decoraţii, drapele, material sanitar şi de transmisiuni, documente, obiecte personale, care întregesc prezentarea şi oferă o viziune completă asupra evenimentelor dramatice petrecute în timpul Marelui Război din 1916-1918.

Expoziţia, amplasată în Holul de Onoare al Muzeului, va fi vernisată pe data de 13 mai 2017, ora 10:00, cu ocazia “Zilelor Muzeului Militar Naţional” şi va putea fi vizionată şi cu ocazia “Nopţii Muzeelor”, fiind deschisă până la sfârşitul lunii iunie 2017.

Vizita publicului care va trece pragul instituţiei va continua cu o incursiune în istoria militară străveche şi veche a României, având ocazia să admire printre varietatea de exponate: idolul neolitic antropomorf din marmură de la Reşca Romula, cea mai veche reprezentare a cavalerului trac (danubian) cunoscută de până acum sau prima reprezentare a zeiţei dalmate „Dardanike”, vasul ceramic cu inscripţii creştine sec. III descoperit la Copăceni etc.

Inapoi la evenimente

Acces: gratuit

Orar: 11.00 - 21.00

Adresă: Str. Mircea Vulcănescu nr. 125-127, sector 1

Telefon: 02.319.59.04/ int. 103

Email: relatii.publice@muzeulmilitar.ro

www.smg.mapn.ro/muzeumilitar

Retele sociale:

lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit