Muzeul de Artă „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck

Noaptea Muzeelor la Muzeul Storck

EVENIMENT SPECIAL:

Prezentare film documentar Casa Storck, realizat de Casa de Producție Aromânii pentru Muzeul Municipiului București

 

MUZEUL FREDERIC STORCK ȘI CECILIA CUȚESCU-STORCK

Muzeul vă introduce în povestea unei apreciate familii de artişti, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană Karl Storck. Acesta a fost primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte înfiinţată la Bucureşti în 1864 şi autorul primei sculpturi monumentale care se păstrează în București, Spătarul Mihail Cantacuzino. Povestea dinastiei artistice a continuat cu fiii lui Karl Storck, Carol şi Frederic.

Muzeul este amenajat în fosta reședință a sculptorului Frederic Storck și a soției acestuia, pictorița Cecilia Cuțescu-Storck – o clădire realizată între anii 1911 și 1913 în stil anglo-normand. Amprenta celor doi artiști este vizibilă prin elementele arhitecturale exterioare, precum terasele romantice, coloanele și capitelurile curţii, și culoarea ieșită din comun a casei, roșu pompeian, care subliniază preferințele clasice ale propietarilor și dragostea lor pentru vechile civilizații.

Patrimoniul muzeului constituie donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu Storck și de fiicele acesteia – Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck Botez. Colecția cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe, plachete și medalii lucrate în bronz, monede antice, icoane.

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck este parte a Muzeului Municipiului Bucureşti – un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.

 

Eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului București.

Parteneri ai evenimentului: Casa de Producție Aromânii

Parteneri media ai evenimentului: Radio România Cultural, Artindex, Radio ProDiaspora, TV City, Uniunea Ziariștilor Profesioniști, Orașul Vechi, Agenția de Carte, Clubul Presei Transatlantice, Igloo, Romanian Global News, Press One, Radio Trinitas, TVH, Promenada culturală

 

 

 

Inapoi la evenimente

Acces: gratuit

Orar: 18.00 - 01.30

Adresă: Strada Vasile Alecsandri 16, București

Telefon: 0213.156 858

Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro

www.http://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-stork.html

Retele sociale:

lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit lorem ipsum dolor sit