Echipa Nopții Muzeelor 2017

 

1dragos

Dragoș Neamu

Dragos este cel care acum 10 ani a avut ideea nebună de a aduce foarte multe muzee împreună sub umbrela unei organizații care să demonstreze că suntem mai mult decât niște simple clădiri care au grijă de multe obiecte frumoase și pline de valoare. Această organizație se numește Rețeaua Națională a Muzeelor din România, de care te lovești acum mereu când vine vorba despre proiecte inovatoare, experimente expoziționale, tam-tam public pentru drepturile la exprimare culturală dincolo de frânele din Sistem sau cele legislative. Mai nou, este dedicat total unui demers pentru care bate lumea în lung și în lat, se agită prin tot felul de grupuri de lucru, prin comisii și adunări, și anume acela de a demonstra că muzeele sunt creative mai mult decât se opinează despre ele, că sunt capabile de cele mai trăznite și inovatoare forme de creație, că sunt uneori cele mai bune spații pentru muzică, dans, improvizație, joacă, povești, prototipare. Este exact ce se întâmplă de fapt cu ocazia  Nopții Muzeelor. Dragoș mai are o calitate, a avut ispirația să aibă încredere deplină în echipa faină de mai jos în timp ce se lupta cu morile de vânt.

1clara

Clara Trăistaru

Clara este manager cultural, artivator și artivist incurabil. După studii de filologie la București, când era mai mult în biblioteci, la teatru, expoziții și la cursuri de istoria artei decât în aulele de lingvistică, a obținut o bursă de cercetare guvernamentală predoctorală la Bruxelles și a continuat cu un master transdiciplinar despre relația estetică în arta contemporană, A vrut să fie voluntar în Africa, dar a descoperit Portugalia, unde a fost voluntar EVS într-un cartier cu probleme sociale la periferia Lisabonei și unde a început să lucreze cu copii prin activități artistice; s-a specializat în tehnici ce folosesc arta și cultura în educație în Portugalia și Belgia și apoi și-a folosit experiența și s-a perfecționat la Muzeul Național de Artă al României unde a implementat mai multe programme pentru public și a demarat primul circuit Noaptea Muzeelor în 2008. În ultimii ani lucrează la Institutul francez din București unde coordonează proiectele de arte vizuale și artele spectacolului colaborând cu artiști, curatori, instituții și organizații din Franța și România.

 –

 andra

A​ndra Iazageanu 
Social Media Manager

Rețelele sociale democratizează accesul publicului larg către universul fascinant și dens al muzeelor.

​ ​Andra s​e implică în procesul de activare culturală a comunității având certitudinea impactului pozitiv pe care dialogul între diverse medii și mediul cultural îl are asupra societății și individului.

irina_p

Irina Petrovici
Coordonator

Creativitatea reprezintă motorul evoluției ​unei ​societăți​ – ​un motto professional bun pentru Irina și motivul pentr​u​ ​care alege să direcționeze energie și entuziasm ​către​ proiectele​ culturale​. În zece ani a ​acumultat experiență ca manager cultural, om de radio la Guerrilla și Tananana​ și publicitar​​.​

În prezent este curatorul platformei Experimentalist.RO și explorator pentru brandul Grolsch, ceea ce se potrivește de minune cu pasiunea pentru incursiuni eclecti​c​e în mixul cultural urban pe care Bucureștiul îl oferă cu generozitate.

1andrei

andrei tache

andrei de la arhitectură, andrei de la Fabrica de Design, andrei de la studio mud și mai nou asociația Designers, Thinkers, Makers. Creative all rounder, preocupat de mișcarea contemporană în formă domestică și de mistica ortodoxă. Păreri multe, realizări puține.

andrei, proiect în curs de actualizare.